Annons
I ett blåsig Alstad trängdes hobbylantbrukare, yrkesmän och entreprenörer för att fynda maskiner. Men också för att äta varmkorv och dricka kaffe.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2012
Niklas Bengtsson, anläggningsarbetare från Klippan köpte en travers för 100 kronor plus moms. "Man vet aldrig vad man behöver förrän man ser det. Ibland fyndar jag och ibland fungerar grejerna inte när jag kommer hem. Det är charmen."
Niklas Bengtsson, anläggningsarbetare från Klippan köpte en travers för 100 kronor plus moms. "Man vet aldrig vad man behöver förrän man ser det. Ibland fyndar jag och ibland fungerar grejerna inte när jag kommer hem. Det är charmen."Foto: 

På lördagen vimlade det av framförallt lantbrukare på planen kring Lantmännens anläggning i Alstad. De var på plats för att ropa hem begagnade lantbruksmaskiner på den årliga auktionen. 354 objekt visades och strax under 2 000 personer besökte auktionen.

– Vi åker runt i hela Skåne, men just den här auktionen drar mycket folk, säger auktionsförrättare Håkan Ottosson.

Annons

Enligt honom hämtade ungefär var tredje eller var fjärde besökare ut kundnummer för att kunna vara med och buda. Många var ute efter något speciellt, medan andra mest åt korv och träffade folk.

– Det blir inget köp för mig idag, jag är bara här och kollar läget och träffar lite kollegor, säger Johan Palm, lantbrukare i Oderup.

Tommy Salomonsson från Lövestad däremot, var på jakt efter en vagn.

– Det är priset som spelar roll. Här är det billigare, men ofta blir det för dyrt ändå. Det brukar vara bra grejer, men idag tycker jag det verkar vara mycket utstädat som inte håller så god kvalitet, säger han.

Men Håkan Ottosson tycker att objekten håller förhållandevis god standard. Dagens dyraste objekt, en traktor, gick för 330 000 kronor. Det är nästan uteslutande fråga om lantbruksmaskiner, men under lördagen såldes också en grävmaskin.

– Det brukar vi inte ha, men intresset var stort också för den. 242 000 kronor gick den för, säger Håkan Ottosson.

Allt utom en tröska som anmäldes sent blev sålt under lördagen som Håkan Ottosson summerar så här:

– En blåsig dag, med mycket folk och stort intresse för att köpa. En bra auktion helt enkelt.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons