Annons

En besökare per patient tills vidare

Trelleborg • Publicerad 9 november 2009

TRELLEBORG. Från och med idag får patienter på Trelleborgs lasarett bara ta emot en besökare åt gången. Restriktionerna gäller tills vidare och ska förhindra spridningen av svininfluensa.

-Vi gör det här för allas bästa. I Trelleborg har vi klarat oss bra än så länge men i och med att man har haft problem på andra sjukhus så tar vi till den här åtgärden, säger chefläkare Peter Jerntorp.

Annons

Samma restriktioner gäller på alla sjukhus i Skåne. Men det finns undantag för vissa vårdavdelningar.

- För vården som ges till patienter i livets slutskede beviljar vi oftast mer än en besökare till varje patient. Vi är mänskliga och gör bedömningar i varje enskilt fall, säger Peter Jerntorp.

I nuläget är det heller inte aktuellt att införa ett totalt besöksförbud på lasarettet.

-Jag tror att det räcker med restriktionerna som vi har nu, säger Peter Jerntorp.

På Trelleborgs lasarett har det hittills konstaterats ett fall av svininfluensa. Det handlade dock inte om några livshotande symptom.

-Patienten sökte för andra besvär och då upptäckte vi också att det rörde sig om lindrig svininfluensa, säger Peter Jerntorp.

Mats Amnell
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons