Annons

Elva pumpar gick med fullt tryck

Vid lunchtid hade räddningstjänsten fått in mellan 25 och 30 larm om översvämningar efter åskregnen på förmiddagen. Det var mer än dubbelt så många som efter skyfallen i förra veckan.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2006

– Det är framför allt på Hedvägen, som vanligt, på Nygatan och Järnvägsgatan, säger Christer Trulsson på räddningstjänsten. Men hela staden har fått mycket vatten.

Några av gatorna, bland annat Hamngatan, fick stängas av för trafik sedan vattnet stigit till mellan två och tre decimeter över vägbanan. Polisbilar stod med blinkande blåljus för att varna bilisterna. Enstaka bilar försökte ta sig igenom sjöarna ändå. Några klarade sig, andra fastnade i det djupa vattnet.

Annons

Räddningstjänsten arbetade intensivt på att länspumpa källare och garage.

– Vi jobbar på fem täter, säger Christer Trulsson. Totalt har vi nio vanliga dränkbara pumpar igång. Dessutom har vi två jättepumpar som klarar ett par kubikmeter i minuten.

För att klara belastningen lånade räddningstjänsten också in fem pumpar från räddningstjänsten i Malmö. Omkring klockan 15 hade räddningstjänsten avslutat länspumpningarna.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons