Annons

Elva nya villor på Gislövs läge

Trelleborg • Publicerad 4 november 2005

Elva villor kommer att byggas av Haaks Stenhus på Gislövs läge. Haaks Stenhus köper elva tomter av kommunen för 150000 kronor styck, eller totalt 1650000 kronor.

Det har varit flera olika bostadsproducenter som varit intresserade av att bygga och det förslag på en "Trelleborgsvilla" som Haaks Stenhus lade fram ansågs bäst uppfylla kriterierna följsamhet till gällande detaljplan, exteriör och pris.

Annons

Villorna kommer att finnas i två varianter, en modern variant av skånelänga och en skånelänga med vinkelbyggnad. De elva tomterna varierar i yta mellan 748 kvadratmeter och 915 kvadratmeter.

Hus och trädgårdar ska vara klara till kommunens bostadsutställning i slutet av sommaren 2007. Då ska två inredda visningshus, ett rakt och ett med vinkel, ingå i utställningen.

Exploatören, Per Haak AB, får del av kommunens kölista till Serresjö, som området heter, och ska så långt möjligt ta hänsyn till hur länge de olika intressenterna stått i kö för ett hus i Serresjö.

I beslutet står också att exploatören inte får överlåta sina rättigheter på någon annan.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons