Annons

Eloise är årets lucia i Trelleborg

Eftersom det är 70-årsjubileum skulle namnet på årets lucia inte avslöjas förrän minuterna innan kröningen på fredag kväll.
Trelleborg • Publicerad 1 december 2011
Eloise Jönsson Lindell utsågs till årets lucia.
Eloise Jönsson Lindell utsågs till årets lucia.Foto: Tomas Nyberg
Eloise Jönsson Lindell.
Eloise Jönsson Lindell.Foto: 

Det var åtminstone det som Veronica Larsson, kommunens lucia-ansvariga, hade lurat i de sju tjejerna i förväg. Därför anade varken Eloise Jönsson Lindell eller någon av de andra att "rätt" tjej redan från början hade kronan på sig när de tågade in och ställde upp sig för att sjunga för bostadsrättsföreningen Kvadraten på torsdagskvällen.

– Vi trodde att du skulle försäga dig om du hade räknat rösterna, säger Eloise Jönsson Lindell till Veronica Larsson efter framträdandet och avslöjandet.

Annons

Hon får kramar av alla de andra tjejerna samtidigt som hon viftar med händerna framför ansiktet.

– Man blir alltid varm, men jag har nog inte varit så här röd i ansiktet innan, säger hon.

Årets luciagäng har redan hunnit med åtta framträdanden. Hittills har de turats om att bära kronan, men nu har Trelleborgs Allehandas läsare genom sina röster bestämt att det är Eloise Jönsson Lindell som ska gå i täten under resten av december.

– Vi har haft mindre bra uppträdanden och jättebra. Men mest bra, säger den nyblivna lucian.

– Men nu börjar vi få ihop det, idag blev det riktigt bra tycker jag, lägger Emmelie Olofsson till.

Förutom kröningen, som sker klockan 18 på fredagen i S:t Nicolai kyrka, väntar nu cirka 30 framträdanden i kommunen och ytterligare två vändor till Tyskland. Den 13 och 14 december är mest hektiska.

– Detta blir första gången jag missar lussevakan. Men det är det värt, säger Eloise Jönsson Lindell.

Tove Sundén
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons