Annons

Elkabels påverkan ska utredas

Vilken påverkan har Baltic Cable på bottenfauna och fiske? Den frågan vill samhällsbyggnadsnämnden ha svar på och uppmanar länsstyrelsen att undersöka hur kraftledningen mellan Trelleborg och Lübeck inverkar på vattenmiljön.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2011
Kabeln ska gå mellan Trelleborg och Lübeck.
Kabeln ska gå mellan Trelleborg och Lübeck.Foto: 

Nämnden vill bland annat ha klarhet i påverkan från den elektrodstation som finns utanför stranden öster om Böste läge. Dessutom vill nämnden veta ifall bästa tillgängliga teknik används.

"Kabeln och elektrodstationen har varit i drift i snart 20 år, under denna tid har den tekniska utvecklingen gått framåt, samtidigt som miljöpåverkan på Östersjön generellt har blivit allt större. Finns det anledning att pröva om bästa teknik används enligt dagens förhållanden?", skriver miljöchefen Britt-Marie Paulik i en skrivelse till nämnden.

Mikael Hallqvist
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons