Annons

Elevilska mot skolmatsavgift

Trots att klockan var tre på fredagseftermiddagen stannade ett 60-tal gymnasieelever kvar efter skolan för att ställa Lars Hemzelius (FP) mot väggen.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2009
Foto: 
Ett 60-tal elever stod emot frestelsen att gå hem och stannade kvar på skolan för att diskutera skolmåltidsavgiften.
Ett 60-tal elever stod emot frestelsen att gå hem och stannade kvar på skolan för att diskutera skolmåltidsavgiften.Foto: 
Lars Hemzelius (FP), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fick det stundtals hett om öronen.
Lars Hemzelius (FP), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fick det stundtals hett om öronen.Foto: 

TRELLEBORG. Ämnet var skolmåltidsavgiften på 1 000 kronor per termin som Lars Hemzelius, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, varit med om att klubba igenom. Nu fick han stå till svars för sitt beslut, och frågorna haglade.

– Vi har bjudit in Lars Hemzelius för att vi elever känner att vi har fått dålig information om avgifterna. Och det har ju blivit en ganska stor fråga, sa Anette Biärsjö, ordförande i elevrådet på Söderslättsgymnasiet.

Förutom Lars Hemzelius var även samtliga rektorer och gymnasie- och vuxenutbildningens chef Lisbeth Netteberg på plats för att svara på elevernas frågor. Och de var många, vilket syns här bredvid.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons