Annons

Elevernas stenar är på plats

Nu är det äntligen på plats, elevernas konstverk på Pilevallskolan. På fredagen slutade eleverna skolan – men konstverkets stenar ska stanna kvar länge på skolan.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2006
Foto: 
Bild:Tomas Nyberg
Bild:Tomas NybergFoto: 

I en vägg i matsalen sitter konstverket som elever och personal på skolan har skapat tillsammans. På insidan finns stenar som de många konstnärerna har gjort i lera. På dem har de skrivit varsitt ord som får dem att må bra. På utsidan av väggen sitter vanliga stenar, varav många kommer från elevernas olika hemländer. Allt är fastgjutet i betongplattor.

– Invigningen var i torsdags. Ju mer man tittar på det, desto finare tycker jag att det är, säger textilläraren Karin Henriksson.

Annons

Konstnären Maria Anrell har lett projektet. Tillsammans med "boken" i betong, som de många stenarna bildar, ska det också bli en bok i papper. Där ska eleverna få skriva om varför det ord de har valt får dem att må bra.

Utanför på skolgården firades i går skolavslutning. Sexorna sjöng en egen variant av Nordmans "Vandraren": "Vi är störst, nu sticker vi, vi blir sjuor till hösten på Köpinge."

– Det ska bli jätteskönt med sommarlov. Jag ska bada i poolen i sommar. Sen i höst när jag börjar sexan blir det nog många läxor, säger Robin Andersson som slutar femman.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons