Annons

"Eleverna får sämst mat i kommunen"

Varken sallad eller varm mat görs på Vannhögskolan. Istället lagas den centralt och hålls uppvärmd i tre-fyra timmar innan den når eleverna. Men det finns en ljusning.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2011
Foto: Claes Nyberg
Ulrika Arnell, kostchef på kommunen
Ulrika Arnell, kostchef på kommunenFoto: Claes Nyberg

– Vi har redan projekterat för ett nytt kök och det ska bli bra till 120 procent, säger Ulrika Arnell, kostchef på kommunen.

Det nya köket kan tidigast vara färdigt till vårterminen 2012. Att man nu väljer att göra något åt köket på Vannhögskolan beror på att Ulrika Arnell menar att skolans elever får sämst skolmat i hela kommunen. Varken sallad eller varm mat får tillberedas där.

Annons

– Det är helt enkelt urbota dumt.

Varje dag skickas varm mat till 600 elever iväg till Vannhögskolan. Maten lagas runt klockan nio medan de sista eleverna på skolan äter sin lunch halv ett – tre och en halv timme senare.

– I dagsläget finns inget annat att göra. Köket på Vannhögskolan är inte godkänt för mer.

Att förbättra köket på Vannhögskolan har det varit tal om i flera år. Men först det här året började planerna konkretiseras och nu är också finansieringen klar.

I Anderslöv, Klagstorp och Smygehamn får skolköket tillbereda sallad men även dit skickas maten färdiglagad och varm. I dagsläget finns det inga planer på att göra om köken på de skolorna.

– Det beror på politikerna och investeringspengar. Men min tanke är att byarna ska bli självförsörjande.

Martin Strandberg
Ossian Sandin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons