Annons

Elever visade upp möbeldesign

Vad sägs om en soffa med inbyggd och fällbar läslampa? Det var en av många idéer på Modeshögskolans vernissage under onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 10 december 2003
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

En soffa med utdragbara fotstöd gjorda av tändsticksaskar, en stolsrygg som har formen av en katt, och sängar på hjul. Kreativiteten flödar när eleverna på Modeshögskolan tillverkar modeller av sina drömmöbler. Under onsdagskvällen var det vernissage på skolan för föräldrar och anhöriga. Sandra Nilsson, Beatrice Sjögren och Rasmus Åhlander. BIlD:MÅRTEN SVEMARK Louise Olsson och Frida Fagerlund i 4/6 D hade skapat möbler för ett helt vardagsrum. - Vi ville att den skulle vara stor, mjuk och skön, förklarar de och pekar på sin soffa med läderklädsel. Strax intill står våningssängen som fått en rejäl trappa gjord i lera. Båda tycker att arbetet har varit kul. - Det är roligt att få skapa sitt eget, säger Frida. Läraren Helena Wohlin berättar att sammanlagt 110 elever deltagit i arbetet. - Vi har läst om Sverige och svenska industrier under höstterminen och pratat om svensk möbeldesign, förklarar hon. Eleverna har först fått rita en modell och därefter skapat med hjälp av toa-rullar, glasspinnar och annat överblivet material. Ett arbete som inte varit helt lätt. - Svårast var att få den att stå, berättar Julia Johning som gjort en stor modell av ett bord i brokiga färger. - Roligast var att måla, tycker hon. En rödrutig soffa har försetts med en inbyggd läslampa som kan fällas upp och ner. Pallen "Allting" kan användas som både bord och pall, står det på en skylt. Längre bort står den lila-gröna "Blomsängen- för små prinsessflickor som älskar lek" och soffan "Tilda mys" som beskrivs som "tjock, dunig, härlig och romantisk". - Barnen har fått lära sig både om färger och former, och även om vad som är rimligt, vad som går att skapa, säger Helena Wohlin. Och ibland blir det inte som man tänkt: - Det skulle bli en säng, men det blev en soffa, berättar Amanda Nilsson om sin vita sittmöbel som hon dock är mycket nöjd med.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons