Annons

Elever upprörda över nedläggning

Estetelever är upprörda över planer på att lägga ner ämnet musikal utan att eleverna tillfrågats.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2007
Therese Åkerman och Elin Persson vill att eleverna ska ha mer inflytande över tillvalsämnena. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINO
Therese Åkerman och Elin Persson vill att eleverna ska ha mer inflytande över tillvalsämnena. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINOFoto: 

Varje år ser Söderslättsgymnasiet över utbudet av tillvalskurser som treorna kan välja. Nästa år riskerar bland annat ämnena musikproduktion och musikal att försvinna. Det har upprört en del elever, bland annat Therese Åkerman och Elin Persson som går andra året på estetlinjen.

– Det brukar vara väldigt populärt med ämnet musikal och vi förstår inte varför man vill lägga ner det, säger Therese Åkerman.

Annons

Hon har själv sett fram emot att kunna välja ämnet.

– Jag är intresserad av en framtid inom musikalbranschen och älskar musik och teater. Därför är det ämnet perfekt, säger hon. Men eleverna ser också en annan aspekt av problemet.

– Det heter att vi ska få vara med och påverka vilka tillval som ska finnas. Men vi har inte blivit tillfrågade, utan bara fått höra att det inte finns intresse för kursen. Hur vet de det? säger Elin Persson.

Nu har de två startat en namninsamling för att uppmärksamma problemet.

Marianne Hammar är ansvarig för tillvalsämnena. Hon bekräftar att man planerat att dra in ämnet musikal.

– Vi har allt färre elever och måste se över utbudet. Vi försöker ha kurser som är behörighetsgivande och kompetensgivande och vi tittat också på vilka lärare vi har tillgängliga. Vissa kurser läggs ner, medan andra, som till exempel danska språket där vi fått signaler om att det finns intresse, startas upp.

Hon bekräftar att planeringen inför nästa år redan är gjord.

– Men ingenting är ristat i sten. Får vi signaler om att väldigt många elever vill ha den här kursen så får vi naturligtvis titta på det igen.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons