Annons

Elever tävlar i renast skola

Vem har den schysstaste och renaste skolan i Trelleborgs kommun? Det ska eleverna tävla om under året. I potten ligger 10 000 kronor som ska användas till festligheter.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

Kommunfullmäktige har beslutat att skjuta till 100 000 kronor för projektet. Varje skolas elevråd kommer inledningsvis att få 5 000 kronor för åtgärder som ska minska skadegörelse, nedskräpning och klotter, samt även reducera skadegörelse och främja kamratskap.

De tre skolor som använder pengarna bäst kommer att få ytterligare 10 000 kronor till någon festlighet, exempelvis i samband med avslutningen.

Annons

I juryn ingår bland annat rektorerna, förvaltningschefen Barbro Melander och utvecklingschefen Mats Lundqvist. Hur vinstpengarna används beslutas av elevråden i samråd med rektor.

Syftet med projektet är att förbättra både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön på skolorna.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons