Annons

Elever skickar julklappar till Ukraina

Barnen strömmade in i Östra skolans matsal när Sydskånska Ukrainahjälpen för sjätte året i rad samlade in julklappar till behövande barn i Ukraina.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2009
Foto: 
Sydskånska Ukrainahjälpens säckar fylldes snabbt med julklappar från Östra Skolans elever.
Sydskånska Ukrainahjälpens säckar fylldes snabbt med julklappar från Östra Skolans elever.Foto: 

TRELLEBORG. Med tindrande ögon och famnarna fulla av paket fyllde eleverna på Östra skolan säck efter säck med julklappar.

– De tycker att det här är jättekul och känner sig stolta över att kunna vara med och ge, säger Alla Wallin, ordförande i Sydskånska Ukrainahjälpen.

Annons

Eleverna på Östra skolan har rensat bland sina egna leksaker och valt ut vad de vill skicka till barnen i Ukraina.

– Det viktiga är att de lämnar med glädje. Vissa gör det också till en tävling och ser vem som kan samla in flest, säger Alla Wallin och berättar att de aldrig brukar få in färre än 600 julklappar.

Julklapparna skickas till Röda Korsets verksamhet i Ukraina som i år delar ut dem i den västra delen av landet. Barnhem, föräldralösa barn, gatubarn och barn i stora familjer som har ont om pengar är några av dem som fått motta julklappar från Östra skolans elever.

– Efteråt får vi bilder där eleverna själva kan se att deras leksaker har kommit fram, säger Joanna Vuris, en av initiativtagarna till Östra skolans och Österjärs förskolas samarbete med Sydskånska Ukrainahjälpen.

Joanna Vuris och Alla Wallin talar sig varma över elevernas entusiasm och glädje över att få hjälpa andra.

– En gång fick jag ett brev från en pojke som precis hade gett bort en julklapp. Han skrev att om han hade en miljon kronor så skulle han skicka julklappar till alla barn i Ukraina, säger Alla Wallin.

Calle Sandstedt
Linn Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons