Annons

Elever reser till Tjeckien

Fyra elever på Bastionskolan ska åka till tjeckiska staden Ustí. Nästa söndag 30 mars lyfter planet från Kastrup med Prag som destination.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2003
Marcus Jonasson, Martin Eliasson, Peter Svensson och Annika Nielsen. BILD: JOHAN PERSSON
Marcus Jonasson, Martin Eliasson, Peter Svensson och Annika Nielsen. BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

Marcus Jonasson, Martin Eliasson, Peter Svensson och Annika Nielsen. BILD: JOHAN PERSSON Där blir de hämtade och körda till samhället som ligger sju mil nordost om huvudstaden. Eleverna som åker iväg är Marcus Jonassson och Annika Nielsen på Hotell- och restaurangprogrammet samt Martin Eliasson och Peter Svensson på elprogrammet. Under två veckor ska de praktisera på en restaurang, respektive ett elföretag. - Kul att få åka dit. Positivt är att det blir ett utbyte mellan två länder. Jag vill lära mig mer om den tjeckiska kokkonsten. Om kockarna på restaurangen vill lära sig, så visar jag dem gärna hur man lagar svensk husmanskost, till exempel stekt fläsk med löksås och kokt potatis, säger Annika Nielsen. Ansvariga för det här utbytesprojektet på Bastionskolan är lärarna Sabine Wesmann och Uno Jansson. Detta är ett led i det EU-finansierade projektet Vocex. Eleverna får stå för en del kostnader själva, till exempel uppehället på det vandrarhem de ska bo på. Skolan subventionerar en del av utgifterna för praktiken. Involeverade i utbytet är de yrkesinriktade programmen på Bastionskolan, El-, bygg-, måleri- och restauranginriktningarna. Som utbyte gästas skolan av elever från Danmark, Österrike och Holland under våren. - Jag ser fram emot praktiken i Tjeckien, eftersom jag kan lära mig om hur elinstallationerna fungerar där. Någon tjeckiska kan jag inte, men jag får klara mig med hjälp av engelska, säger Peter Svenning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons