Elever ordnade egen gala

– Om vi kan rädda ett enda liv så är vi nöjda, säger Frida Ahlström som är en av de fyra gymnasietjejer som anordnade en gala till förmån för Barncancerfonden på fredagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2007
Det fyra arrangörerna Carolin Mårtensson, Anna Mårtensson, Martina Rundqvist och Frida Ahlström tog själva plats på scenen också. Bild: Christer Hansson
Det fyra arrangörerna Carolin Mårtensson, Anna Mårtensson, Martina Rundqvist och Frida Ahlström tog själva plats på scenen också. Bild: Christer HanssonFoto: 

Åtminstone 250 personer hade samlats i Parken för att se modevisning, lyssna på ståuppkomiker och sångare.

– Det är lokala butiker som ställer upp med kläderna och våra kompisar som visar dem, berättar Frida Ahlström. Vi har fått in omkring 12000 kronor hittills. Men sedan ska vi sälja kakor och sådant i pausen.

Tillsammans med Carolin Mårtensson, Anna Mårtensson och Martina Rundqvist har Frida Ahlström ordnat galan som ett projektarbete i skolan. Det började förberedelserna redan i oktober i fjor.

– Det har varit mycket jobb men jättekul, säger hon.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.