Annons

Elever leder fotbollscup

Under tredje året har eleverna på Söderslättsgymnasiet ledarskap på schemat. Förra veckan skrev TA om några av dem som under det sista läsåret praktiserat ledarskap på förskolan Orren i Anderslöv. Fem andra av gymnasieeleverna har valt något helt annat under skolprojektet.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2008
Emma Jönsson, Annika Larsson, Robin Simonsson, Nelly Ericsson och Patrik Assarsson går sista året på Söderslättsgymnasiet och övar ledarskap med fotbollslaget Tigers. Bild: Claes Nyberg
Emma Jönsson, Annika Larsson, Robin Simonsson, Nelly Ericsson och Patrik Assarsson går sista året på Söderslättsgymnasiet och övar ledarskap med fotbollslaget Tigers. Bild: Claes NybergFoto: 

- Vi skulle välja ett ämne som intresserade oss och vi ville göra något med förståndshandikappade och funktionshindrade, säger Annika Larsson, en av de fem eleverna som valt att träna det funktionshindrade fotbollslaget Tigers under skolprojektet.

Fotbollslaget Tigers består av fotbollsintresserade killar och tjejer mellan 10 och 25 år. Robin Simonsson, en av gruppens elever, ser det som en extra utmaning att leda funktionshindrade.

Annons

- Har man lärt sig att leda dem är det nog lättare att leda andra. Sedan är det väldigt intessant och lära sig hur de fungerar, eftersom de inte har samma motorik som oss. Det är roligt att leda Tigers för de är väldigt glada och positiva. Jag tror vi har mycket att lära oss av människor som är funktionshindrade. I bland är vi sura för småsaker medan dom alltid är glada trots att de har sämre förutsättningar, säger han.

Som en rolig avslutning på projektet kommer Tigers att möta TFF:s A-lag i en fotbollscup den 27 februari klockan 17.00 i Söderslättshallen.

- Vi ville göra något som vi vet att de kommer uppskatta och som är betydelsefullt för dem, säger Annika Larsson.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons