Annons

Elever klädde ut sig

I samlad trupp marscherade Söderslättsskolans avgångselever genom centrala Trelleborg. I enlighet med traditionerna bjöds det på fantasifulla utklädnader av alla de slag.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Prinsessorna och Faton poserade glatt för skolfotograf Lasse Kvant. BILD: TOMAS NYBERG Allt ifrån älvor och prinsessor, till svarta katter och hula-hula-dansare. En klass hade valt att dagen till ära hedra Björn Borg. Med vita kläder, tennisracketar och peruker med pannband vrålade de ut sin glädje över den nyvunna friheten och den avverkade skoltiden. Den gråa himlen verkade till och från vilja bjuda på regn. Många av de anhöriga och nyfikna som kantade kortegen bar för säkerhets skull på paraplyer. Men vädergudarna visade sig från sin bättre sida denna dag. Istället gjorde de nyutexaminerade studenterna sitt bästa för att blöta ner så många som möjligt. De flesta försedda med vattenpistoler och vattenkanoner. Men här och var flög det också vattenballonger över huvudena på folkmassan. Efter en tjugominuters promenad slog sig de lyckorusiga studenterna ner i stadsparken. Där väntade picknick och klassfotografering. Från den något rastlösa kön fram till fotograferingen skallade klassramsor och vattenpistolerna användes minst lika flitigt som tidigare. Inte ens skolfotografen Lasse Kvant skonades från vattenkaskaderna. Mellan varje fotografering tvingades han plocka fram sin lilla trasa och torka av objektivet. Men han såg lika glad ut för det. Precis som studenterna. För vad gör väl lite vatten en dag som denna? Eller som en ung herre i paljettklänning och glittrande peruk träffande nog vrålade ut över parken: - Nu börjar livet!

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons