Annons

Elever i Sanna Nielsens fotspår

Sex musikaliska tjejer dammar av en gammal Norah Jones-låt i en av Heleneholms gymnasiets mindre lokaler. Julia Iderberg och Alma Schelin tar ton medan den resterande kvartetten kompar på trummor, keyboard, bas och elgitarr.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2009
En ensemble på Heleneholms gymnasium. Tjejerna tycker det är en trygghet att få välja grupper själva. Bild: Nicolinn Nilsson
En ensemble på Heleneholms gymnasium. Tjejerna tycker det är en trygghet att få välja grupper själva. Bild: Nicolinn NilssonFoto: 

I samma lokaler har sångerskan Sanna Nielsen och rockbandet Calaisa lärt sig de musikaliska grunderna. Vägg i vägg repeterar en av skolans teatergrupper. En byggnad längre bort dansas det balett för glatta livet. Just skolans bredd och stora valmöjligheter poängteras av skolans biträdande rektor Lars Thelander. Inriktningen musikteater är en av skolans specialiteter.

- Den är avsedd för elever som är väldigt duktiga på sång, sedan bygger de på med dans och scenisk teater, säger Lars Thelander.

Bredden ses som skolans signum. En brist som kan nämnas är programmets lokaler modell äldre.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons