Annons

Elever hade Allehanda på schemat

Klass 5 blå på Centralskolan i Trelleborg har haft Allehanda på schemat. På tisdagsförmiddagen var det dags igen, under ledning av Eija Lindqvist.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Både Lejla Brikic och Barbara Nabacwa tycker att det är kul att läsa tidningen. En gemensam favorit är familjesidorna. BILD: CLAES NYBERG Det ligger uppslagna tidningar på alla bänkar. Framme vid tavlan står Barbara Nabacwa och visar en bild klippt ur Trelleborgs Allehanda på Kommunals demonstrationståg genom Trelleborg för ett par veckor sedan. Eija Lindqvist, lärarstuderande, frågar: - Vet ni varför Kommunal strejkar? Alla i klassen känner till strejken men meningarna är delade om Kommunals demonstration är en glad eller tråkig nyhet. - Det är kanske bra att de demonstrerar och tråkigt att de tjänar så dåligt, medlar Eija Lindqvist innan klassen inleder nästa uppgift - att läsa dagens tidning och svara på frågor om innehållet. Bänkkamraterna Matilda Scherzenlehner och Linda Svensson är överens om två saker: Det är kul att läsa tidningen men det är tråkigt med börssidor. - Aktier och fonder är så tråkigt, säger Linda Svensson. Barnen får fria händer att läsa och presentera de nyheter som de tycker är intressanta. På en skärmvägg längst bak i klassrummet hänger utklippta nyhetsartiklar och reportage. Eija Lindqvist är nöjd med att eleverna har fått upp ögonen för att läsa tidningen och hon tycker att det fungerar bra som läromedel. - Det går att koppla många ämnen till tidningen. Och det här är speciellt viktigt för dem som inte har någon tidning hemma, säger Eija Lindqvist som också poängterar vikten av eleverna lär sig vara kritisk mot media.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons