Annons

Elever fick massa tips på vägen till karriären

Ät ägg och bacon till frukost och läs språk. Det var några av tipsen som Jörgen Olsson, kontorschef på Trelleborg Industri AB gav eleverna på gymnasieskolans samhällsprogram inför framtiden. Han var en av dem som talade under ekonomidagen som riktade sig till elever som läser samhälle ekonomi.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2012
Jörgen Olsson från Trelleborg Industri AB bjöd på lite hjärngymnastik när han under ekonomidagen träffade eleverna som läser Söderslättsgymnasiets samhällsprogram med ekonomiinriktning.Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

Dagen började med att Ditte Fagerlund, vd för Trelleborgs kommuns utvecklingsbolag, gav en bild av kommunens näringsliv.

– En viktig del i näringslivet är handeln i Trelleborg. Den står inför en jätteutmaning när stora Emporia öppnar vid Svågertorp. Det kommer att vara ett riktigt besöksmål och det känns tungt för Trelleborg att möta den konkurrensen, sade hon och berättade att motmedlet från Trelleborgs handlare är att utveckla centrum.

Annons

Hon presenterade också kommunens planer på en inkubatorsverksamhet som döpts till Trelleborg Green room.

– Vi håller just nu på att skanna av vilken typ av företag som skulle kunna få plats där. Förhoppningsvis kommer vi att komma igång inom ett år men vi vet ännu inte var det ska vara rent fysiskt. Det är då några av er går ut och till detta kommer det att behövas personer som ni, som har en idé och ett entreprenöriellt tänkande, sade Ditte Fagerlund.

Jörgen Olsson från Trelleborg Industri AB inledde med att prata, inte om gummi och om det stora världsomspännande företaget, utan om frukost och motion.

– Hur många har ätit frukost, undrade han och påpekade att frukost av engelsk modell med ägg och bacon ger kroppen vad den behöver, hela dagen.

– Då får ni bättre förutsättning att prestera bra i skolan.

Just utbildning menade Jörgen Olsson är viktigt om man tänker sig en framtid inom Trelleborgskoncernen.

– Det som gummifabriken mest behöver är ingenjörer, sen om du är bioingenjör eller någon form av civilingenjör, det är inte så viktigt. Men läs på universitetet, sade han.

En sökning som han hade gjort bland företagets platsannonser visade att de just nu sökte 41 personer till olika tjänster runtom i världen.

– Vill man göra karriär utomlands är gummifabriken jättebra.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons