Annons

Elev gjorde Hitlerhälsning på lektion – polisanmäld

En elev på en grundskola i Trelleborg gjorde en Hitlerhälsning under en lektion. Eleven hade även flygblad från den nazistiska organisation NMR i sitt skåp.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var för en och en halv vecka sedan som den 15-åriga eleven ska ha gjort en Hitlerhälsning under en lektion på en skola i Trelleborg. Eleven ska också haft ett klistermärke från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, uppsatt på sitt skåp. I skåpet förvarades även flygblad från organisationen.

Skolans rektor vill inte uttala sig om några detaljer i ärendet men konstaterar att skolan, enligt gällande rutiner, valt att göra en polisanmälan gällande hets mot folkgrupp.

Annons

– Vi har den rutinen att polisanmäla händelser, eller när vi får kännedom om händelser, som kan klassas som ett brott, säger rektorn.

Enligt rektorns uppgifter bedriver NMR ”en ganska aggressiv” marknadsföring riktad mot ungdomar i Trelleborg.

– Såvitt jag vet har inte vi haft besök av dem än men jag har hört från andra skolor att de står utanför och även går in i skolans lokaler. Men framför allt ska de hålla till på centralstationen, säger rektorn.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons