Annons

Elev avstängd efter hot mot lärare

Eleven blev avstängd efter att ha slagit sin lärare med en blockflöjt. En vecka därpå hotade samma studerande att tända eld på poleringsmedel - under ett besök på Kompetenshörnan i centrala delarna av Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 6 november 2003

Händelsen inträffade för drygt tre veckor sedan då eleven, en 36-årig kvinna som är vuxenstuderande, plötsligt gick till angrepp mot sin lärare. Kvinnan blev avstängd omedelbart efter händelsen. Ungefär en vecka därefter hotade hon personalen på Kompetenshörnan i korsningen Nygatan/Flockergatan. I ena handen höll hon möbelpolish och en tändare i den andra. Enligt Barbro Ekelund, projektledare för Kompetenshörnan, var delar av personalen chockad efter hoten som kvinnan uttalat under sitt besök på Kompetenshörnan. - Flera av de som jobbar där var skakade efteråt. Det såg ut som om kvinnan hade tillverkat en molotovcocktail, säger Barbro Ekelund. Båda incidenterna är polisanmälda. Kvinnan har förutom avstängningen förbjudits att besöka sin skola och Kompetenshörnan. Gymnasienämnden menar att det är rätt att eleven tills vidare inte tillåts att gå till skolan eller Kompetenshörnan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons