Annons

Eldshow hälsade våren

Vårsånger, tal och eldshow. Valborgsfirandet på Trelleborgen hade alla de sedvanliga ingredienserna. Och uppslutningen bland trelleborgarna var god, även om det inte var riktigt lika mycket folk som tidigare år.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2009
Kerstin Engblom från Drakfolket roade och skrämde publiken genom att spruta eld. Bild: Claes Nyberg
Kerstin Engblom från Drakfolket roade och skrämde publiken genom att spruta eld. Bild: Claes NybergFoto: 

– Det är första gången vi tar betalt och det är säkert anledningen till att vissa stannat hemma. Men det är ändå mer folk än vad jag trodde på förhand, sa kulturchefen Jörgen Flink.Grannarna Betty Lindkvist och Inez Möller hade gått den korta sträckan från bostadshuset på Valldammsgatan. Det var första gången de firade valborgsmässoafton vid Trelleborgen.– Vi brukar vara nere vid havet, men vi tänkte att vi skulle testa det här i år. Det är ju så nära, sa Inez Möller.Damerna gillar att fira valborg, och tycker att det hör till att gå och titta på en valborgseld.– Det är så trevligt med alla barnfamiljer som är här, sa Betty Lindkvist.På scenen sjöng Trelleborgs kammarkör traditionella vårvisor. Efter att operasångaren Joachim Bäckström hållit tal till våren och pratat om den gemenskap man kan få vid en valborgseld, så förstärkte han också kammarkören under de sista låtarna.Kulturnämndens ordförande Rolf Persson (SPI) avslöjade det nya namnet på Trelleborgens entréhus, och det blev som de flesta föreslagit: "Vikingamuseet". Drakfolket avslutade valborgsfirandet med eldshow.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons