Annons

Eldhärjat bageri snart reparerat

Brandhärjade bageriet Franckes slår upp luckan på Flockergatan igen i början av februari. Bageriets ugn tog fyr den 22 november, och även om bageriet räddades har behoven av renovering varit stora.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2002

- Vi trodde det skulle komma igång snabbt, berättar Hans Francke. Men så skulle vinden saneras och så skulle det målas, och innan färgen torkat så kunde inte byggarna komma till. Nu är alla elektriska installationer omgjorda, nya fläktar monterade och i nästa vecka kommer ugnsmontören. Om ungefär en vecka kan bageriet öppna igen. Trycket från allmänheten har varit stort: - Man vågar knappt visa sig ute på stan! skämtar Hans Francke. Men samtidigt är man ju glad att det finns en efterfrågan. Hans Francke är idag pensionerad från bagarjobbet, men hjälper till lite grann i den familjefirma som grundades redan 1896. Då låg Franckes vid Gamla Torg. 1922 flyttade bageriet till den byggnad man ännu huserar i på Flockergatan. Huset är slitet och i behov av utvändig renovering, men det väntar man med att göra till senare i vår.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons