Eldfängt firande av våren i riktigt blåsväder

Valborgsfirandet på Trelleborgen blev en veritabel eldshow inför massor av folk. Vid Trelleborgen samlades som vanligt människor i hundratal för att hälsa våren välkommen. Med tut, sång, tal och eld.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2008
Nycirkusartisten Petter Gantelius bjöd på en otraditionell tändning av majbålet. Bild: Tomas Nyberg
Nycirkusartisten Petter Gantelius bjöd på en otraditionell tändning av majbålet. Bild: Tomas NybergFoto: 

När våren traditionellt tutats in sjöng Hammarlövskören in den. Och Malena Björner hålla tal till den

Det finns dock vissa frågetecken kring hur våren reagerade på den stora uppståndelsen. Våren som känts så närvarande under några dagar bjöd tillbaka på besökarna med blåst och i slutet av kvällen stänkte regndroppar från det som tidigare under dagen varit en blå himmel.

Publiken lät sig dock roas över Petter Gantelius spektakulära eldshow. Nycirkusartisten Gantelius bjöd på effektfull och flammande jongleringskonst innan han sedan tände den stora elden. Utklädd till något som närmast kan liknas vid en futuristisk fågelskrämma på styltor med flammande händer. Valborgsfirandet betecknas av polisen i stort sett som lugnt. Ett bilinbrott anmäldes på Vikingavägen vid 21-tiden. En man tros under natten ha misshandlats av tre gärningsmän på Ehrenbuschgatan. Mannen fick en bula i huvudet och ska ha förlorat sin förlovningsring.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.