Annons

Ekonomiskt bakslag öppnar för skattehöjning

Mycket talar för att Egil Ahl (s) vill höja skatten efter valet - om han fortsätter styra. Han vill inte bekräfta om det blir en höjning efter den 15 september men konstaterar att "det inte är helt uteslutet".
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2002

Beskedet kom på presskonferensen då delårsrapporten för Trelleborgs kommun offentliggjordes på torsdagen. - Med anledning av att vi måste klara de fortsatta satsningarna på skolan och äldreomsorgen, istället för att skära ned, så kan det bli nödvändigt att höja skatten, säger han och tillägger att det inte har gjorts någon skattehöjning i Trelleborgs kommun sedan 1986. - Mot bakgrund av kommunens ekonomiska situation, till exempel behovet av att satsa mer på skolan och vården samt de investeringar som väntar lutar det mer drastiskt åt en skattehöjning, säger Ahl. Trelleborgs kommun går, enligt delårsbokslutet, med 3 miljoner i vinst. Men man befarar samtidigt ett rejält ekonomiskt bakslag. Prognosen för det här budgetåret visar en förlust på 15 miljoner kronor, men kommunen hoppas kunna hamna på plus med hjälp av intäkter för hamnavgifter och att maxtaxan inte kostar lika mycket som man har budgeterat.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons