Annons

Eje Wilör planerar fotbollsgolfbana

En fotbollsgolfbana planeras i Maglarp. Det är Eje Wilör som har lämnat in en bygglovsansökan för anläggningen som beräknas bli lika stor som hälften av en fotbollsplan och vara cirka 3 000 kvadratmeter.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2003

Fotbollsgolf spelas med en helt vanlig fotboll och på minigolfliknande banor. - Preliminärt är det invigning omkring 1 juli. Tolv banor planeras, varav åtta runt dammen, säger Wilör som driver Pensionat Maglarp, där många idrottsklubbar årligen förlägger träningsläger och andra fysiska aktiviteter. På tisdagen damp Wilörs ansökan ner på Stadsbyggnadskontoret. Nu ska byggnadsnämnden ta ställning till förslaget. Besked kan ges inom de närmaste dagarna. - Det finns efterfrågan på just fotbollsgolfbanor. De håller på anlägga en liknande i Lomma och jag har själv testat den som finns vid Åbytravet utanför Göteborg, säger Wilör. Förutom banan ansöker Wilör om att få bygga en kiosk på 14 kvadratmeter som ska ligga i anslutning till banorna. Entrébiljetter och korv ska säljas i kiosken. - Kul att få skapa något nytt. Nästa projekt är att bygga en swimmingpool, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons