Annons

Egil Ahl vill ha Emil och Pippi vid Rådhuset

Flytten av fontänen på Rådhustorget väcker känslor. Kommentarerna kring att placera de tre T:n till platsen framför Söderslättshallen har blivit ett verkligt samtalsämne bland Trelleborgarna.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2002

- Torget behöver förnyas, säger kommunalrådet Egil Ahl (s). Tanken är att fontänen ska ersättas av en mer modern utsmyckning. Själv kan jag tänka mig några Astrid Lindgren-figurer, till exempel Emil och Pippi brons. Kockska stiftelsen som skänkte verket till kommunen har bekräftat att den vill finansiera en ny skulptur. Det var i tisdags som kommunstyrelsens vårberedning beslöt att konstnären Thure Thörns verk ska transporteras till Söderslättshallen. Alla är dock inte förtjusta i att man bestämt sig för att flytta konstverket under den närmaste tiden. Moderaterna Lars-Olof Flink och Staffan Cederö, som sitter i kommunstyrelsen, motsätter sig beslutet om fontänens nya placering. - Beslutet är fel eftersom det inte finns någon redovisad helhetslösning för torgets framtida utformning, säger de och meddelar att de reserverar sig mot beslutet. Flink och Cederö föreslår att kommunen ska göra en folkomröstning, som ska ligga till grund för Rådhusets utformning. - Det är för dyrt och göra en folkomröstning. Vem som helst får gärna lämna synpunkter och förslag på hur Rådhustorget ska moderniseras, menar Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons