Egil Ahl på andra plats på S-listan

Egil Ahl, före detta kommunalråd i Trelleborg, står på andra plats på Socialdemokraternas lista till kyrkofullmäktigevalet 20 september i Trelleborgs församling. På första plats står Anne-Marie Hansson.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2009

TRELLEBORG. – Jag står också på andra plats i valet till stiftsfullmäktige, där vi kandiderar tillsammans med Ystad denna gång, säger Anne-Marie Hansson. För närvarande sitter jag som vice ordförande i stiftsfullmäktige där centern har majoritet.

Även under tiden som kommunalråd i Trelleborg var Egil Ahl mycket engagerad i kyrkopolitiken. Nu säger han att han kan tänka sig att ställa upp i arbetet i församlingen även under den kommande mandatperioden, trots att han är 65 år.

– Men jag ser helst att yngre krafter tar vid, säger Egil Ahl.

I det senaste valet i Trelleborgs församling 2005 fick S 12 mandat, lika många som Kyrkans vänner. Moderaterna fick 3 mandat och SPI 4.Valdeltagandet 2005 i församlingen var tio procent.

I årets val i Trelleborg kan man rösta på samma grupperingar som sist. Kyrkans vänners lista toppas av Margreth Mårtensson, med Jan Svenning på andra plats.

På Moderaternas lista finns även det nuvarande kommunalrådet Ulf Bingsgård med, på andra plats. Listan toppas av Ina Liljeberg.

SPI:s lista toppas av Wivi Persson med Rolf Persson på andra plats.

Lucas Dietrichson
LASSE BRYGGARE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.