Annons

Egenföretagaren: Fler ska få möjlighet att komma ut och jobba

Egenföretagaren Amal Nouhi driver bland annat städfirman El Kamal och har en stark vilka att hjälpa invandrare in på arbetsmarknaden. Nu söker hon EU-bidrag för att kunna utvidga satsningen.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2009
Amal Nouhi.
Amal Nouhi.Foto: 

– Jag jobbar mycket med invandrare och vill att fler ska få möjlighet att komma ut och jobba i det svenska samhället och inte tvingas gå på socialbidrag, säger Amal Nouhi.

Hon driver ett assistentföretag, ett städföretag, ett verksamhet där körkortsundervisning ges på andra språk än svenska och nyligen startade hon även en resebyrå. Hittills har hon satsat särskilt på arbetslösa kvinnor men vill nu bredda verksamheten och rikta sig även mot män i en större utsträckning.

Annons

– Det finns många EU-bidrag att söka har jag förstått. Jag har tagit hjälp av två personer som hjälper mig att leta vilka som passar. Man måste kunna skriva på ett särskilt sätt också. Det behöver jag hjälp med, säger Amal Nouhi.

Genom EU-bidrag vill hon genomföra en satsning där arbetslösa invandrare ges personlig rådgivning och undervisning och att de får möjlighet att presentera sig för arbetsgivare.

– Man blir sjuk om man bara sitter hemma. Det är bättre att arbeta än att ta tabletter.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons