Annons

Efterlängtade boxar är på väg

Sedan Trelleborgs nya färjecentral i Ångkvarnen öppnades 2001 har det saknats förvaringsboxar där. Många turister har frågat efter sådana hos både turistbyrån och de två rederierna, Scandlines och TT-line.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2006

Nu lovar Trelleborgs hamns trafikledare Jim Leveau att boxarna snart ska vara på plats.

– De är beställda och om allt går som det ska så ska de komma om fyra veckor, säger han.

Annons

Redan förra våren hoppades hamnchefen Leif Borgemark, som då var ansvarig för frågan, att förvaringsboxar skulle finnas på plats innan sommaren 2005. Han sa då att den främsta anledningen till fördröjningen var att hamnkontoret inte hittat någon lämplig plats för boxarna. Nu är det bestämt att boxarna ska placeras längst i söder på Ångkvarnen, i gången ut mot hamnen där några bänkar ska flyttas bort.

Turistbyrån, Scandlines och TT-line välkomnar beskedet eftersom de anställda där har fått ta emot många förfrågningar från turisterna om var de kan ställa sitt bagage när de väntar. Varken turistbyrån eller rederierna har möjlighet att förvara några väskor i sina lokaler.

– Många blir besvikna och tycker att det är dåligt att det saknas boxar, säger Viktoria Drott på turistbyrån.

Kristina Ponton som arbetar på Scandlines håller med.

– Det enda vi kan göra är att erbjuda oss att hålla ett öga på deras packning ute i vänthallen, säger hon.

Hon tror att många turister gått miste om ett besök i stan på grund av bristen på förvaringsutrymmen.

Men nu ska det alltså bli ändring på detta. Om ungefär fyra veckor väntas 62 skåp i olika storlekar anlända till Ångkvarnen.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons