Annons

Efterlängtad butik öppnar i Skegrie

Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2006
Jonas Hall har byggt hela butiken själv och anlitat proffs bara när elen skulle dras in. Han har till och med målat butiksskylten efter ett fotografi på Skegrie kyrka. Bild: Claes Nyberg
Jonas Hall har byggt hela butiken själv och anlitat proffs bara när elen skulle dras in. Han har till och med målat butiksskylten efter ett fotografi på Skegrie kyrka. Bild: Claes NybergFoto: 

I snart två år har Skegrie stått utan livsmedelsbutik. Skegrieborna har i ur och skur fått sätta sig bakom ratten och köra långt när någonting i skafferiet varit slut. Men inte länge till.

Strax intill den gamla livsmedelsbutiken i Skegrie har Jonas Hall byggt en ny butik som ska förse Skegrieborna med allt från ballerinakex till bomullstops.

Annons

– De stora inköpen kanske man gör på en stormarknad, men det behövs en plats där man kan komplettera sina inköp utan att behöva köra hur långt som helst, säger Jonas Hall.

Jonas Hall har valt att satsa på de saker som han och familjen själva har saknat under de åtta år som de bott i Skegrie. Förutom ett relativt brett grundutbud, kommer man i den 60 kvadratmeter stora butiken även att kunna hyra släp och dvd-filmer, eller handla färskt bröd som ska bakas i butiken sju dagar i veckan.

– Jag tror på småskalighet. Det behöver inte vara stort om man har känsla för vad folk vill ha, säger Jonas Hall.

Redan nu finns många av varorna ute på butikshyllorna och mer är på väg. Totalt kommer det att finnas omkring 600 artiklar till försäljning när butiken slår upp portarna på lördag. Då blir det öppet hus mellan klockan tolv och fyra på lördagseftermiddagen. Invigningen firas med kaffe och wienerbröd till kunderna och glass till barnen.

På sikt hoppas Jonas Hall att kunna bygga en större butik i det nybyggda område som planeras i Skegrie. Då kanske han bygger om den nuvarande butikslokalen till något annat. En pizzeria står högt upp på många skegriebors önskelista, vet han.

– Det viktiga är att man håller byn vid liv så att den kan växa och frodas, säger Jonas Hall.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons