Efter jättebeslaget av knark – nu döms en man till fängelse

I villan i Trelleborg hittade polisen narkotika värd upp mot en dryg miljon. Nu döms en man till fängelse i 2,5 år.
Trelleborg • Publicerad 27 december 2018 • Uppdaterad 28 december 2018
Narkotikan hittades i bland annat plastkassar och soppåsar.
Narkotikan hittades i bland annat plastkassar och soppåsar.Foto: Ur polisens förundersökning

Polisen slog till mot villan i september i år eftersom det fanns misstankar om att person i huset hade kopplingar till ett tidigare brott mot Elgiganten i Danmark.

I samband med husrannsakan gjordes ett oväntat fynd. I en klädkammare låg en stor mängd tabletter, totalt drygt 58 000. Av dem var nästan 7 000 stycken Tramadoltabletter – en drog som blivit allt vanligare i bland annat Trelleborg. Det fanns även bland annat Diazepam- och Zolpidemtabletter. Bland narkotikan fanns dessutom påsar och en vakuumförpackare.

Enligt utredningen är beslaget av de narkotikaklassade tabletterna värt upp mot en dryg miljon kronor på gatunivå.

Polisen grep först samtliga personer som befann sig i huset. Men en av dem, en man i 25-årsåldern, tog snart på sig ansvaret och menade att ingen annan kände till narkotikan. Han häktades kort därefter.

I förhör sa mannen bland annat att han köpt en del av tabletterna men att han förvarade den större delen åt en annan person. Vem det var ville han dock inte säga. Han menade att narkotikan var för eget bruk, men sa också att ”tanken var kanske att jag skulle sälja lite grann”. Han erkände även att han redan sålt mindre mängder.

Tingsrätten skriver i sin dom att det är rimligt att mannen haft en del av tabletterna för eget bruk – men att det är uppenbart att han även ämnat sälja delar av beslaget. Tingsrätten kan inte utesluta att mannen dessutom förvarat en viss mängd åt någon annan.

Eftersom det rör sig om en så stor mängd tabletter fälls mannen för grovt narkotikabrott. I sitt resonemang kring strafflängden tar tingsrätten bland annat upp att mannen endast tänkt sälja en del av tabletterna, övriga har han haft för eget bruk samt förvarat åt en annan person. De omständigheterna gör att mannen döms till fängelse i två år och sex månader.

LÄS MER:

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.