Annons

Efter dödsolyckan på E 6 – åtal väcks mot lastbilschauffören

En månad efter trafikolyckan på E 6 utanför Båstad där tre personer avled kommer åklagaren nu väcka åtal mot lastbilschauffören. En av de avlidna var 22-åriga Jacob Andreassen från Skegrie.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Skegrie • Publicerad 27 maj 2022
Tre personer avled efter olyckan E 6 utanför Båstad. Foto: Pelle Pettersson, räddningschef på Räddningstjänsten Båstad.
Tre personer avled efter olyckan E 6 utanför Båstad. Foto: Pelle Pettersson, räddningschef på Räddningstjänsten Båstad.

Det var tidigt på lördagen den 30 april som en lastbilschaufför körde rakt in i en stillastående minibuss på E 6 utanför Båstad. Minibussen hade stannat intill vägkanten då den ska ha börjat brinna. Föraren och fem passagerare, alla i 20-årsåldern, lämnade därför fordonet och ställde sig i vägkanten. När lastbilen kolliderade med minibussen slungades den mot personerna vid vägkanten och två män avled direkt på platsen. En tredje man, Jacob Andreassen från Skegrie, fördes till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda.

Nu berättar åklagaren Malin Granström för TA att hon kommer väcka åtal mot lastbilschauffören på måndag för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Annons

– Polisen har jobbat på bra och effektivt. Nu har jag tillräckligt så att jag kan väcka åtal på måndag, säger hon.

Lastbilschauffören, en 27-årig man, greps på olycksplatsen och har sedan händelsen suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– Han förnekar fortfarande brott, säger Malin Granström.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons