E6 på väg – brobygge pågår

Under veckan fortsätter arbetet med E6-utbyggnaden utan att trafiken berörs särskilt mycket.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2010
En del armeringsarbeten är kvar innan bron i Skegrie kan gjutas.
En del armeringsarbeten är kvar innan bron i Skegrie kan gjutas.Foto: 

Först efter jul tros bygget störa bilisterna. För tillfället ligger man tre veckor efter tidsplanen. De stora skyfallen i augusti tvingade arbetet att ligga nere. Till vår hoppas Svevia kunna jobba in de tre veckorna, om inte nya väderproblem uppkommer.

Maglarp: vägar som går under tunneln har öppnats men lite arbeten finns kvar att göra. Slänter ska putsas till och matjord byggas upp för att göra dem större.

Skegrie: Brobygge pågår. En del armeringsarbeten är kvar innan bron kan gjutas. 100 meter norr om den planerade bron pågår de sista schaktningarna för den nya trafikplatsen.

Vellinge: Bron byggs upp underifrån och vid sidorna med sand och förtätningsmedel. Många VA-arbeten pågår i området. Planen är att kringleden ska kunna tas bort innan jul och trafiken istället kan köra rakt fram under den nya bron.

INTERNAL INTERNAL
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.