Annons

E 6:an farlig under torsdagen

Blåsten och den relativt sent tilltagande kylan under torsdagsmorgonen gjorde väglaget på E 6:an mellan Malmö och Trelleborg exceptionellt dåligt. Trots plogning och saltning packades snön till is av trafiken.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2002

I synnerhet mellan Vellinge och Västra Klagstorp liknade vägbanan mest en illa spolad isgata. Detta resulterade i ett flertal avåkningar, men inga med personskador som följd. Trafikrytmen dämpades påtagligt, och eftersom den högra filen på motorvägen inte trafikeras lika hårt slets snön heller inte bort från vägbanan. Under långa sträckor var motorvägen på morgonen bara farbar i en fil i vardera körriktningen. - I sådant här väder blir det få trafikolyckor, eftersom det syns att det är halt. Det går helt enkelt inte att köra fort, kommenterar man på polisens ledningscentral. Buss 146 mellan Malmö och Trelleborg drabbades av förseningar på morgonkulan, på grund av långa köer av mycket långsamt körande bilar. Enligt Skånetrafiken i Trelleborg hade man dock inga större störningar i trafikflödet. Inte heller i övrigt uppstod några trafiksvårigheter i trelleborgsområdet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons