E 6 kan få 70 vid Skegrie

Villaföreningen Väster Järsbornas medborgarförslag om sänkt hastighet och omkörningsförbud på E 6 får delvis medhåll av Vägverket.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2007

- Det är länsstyrelsen som beslutar om lokala trafikföreskrifter, säger Per Pettersson på Vägverket, Region Skåne.

Men Vägverket har delvis avstyrkt och delvis tillstyrkt förslaget om sänkt hastighet, men helt avstyrkt förslaget om omkörningsförbud.

- Vi tillstyrker en sänkning av hastigheten till 70 på en sträcka av 750 meter vid Skegrie kyrka, säger Per Pettersson.

Ä;ven vid den planerade rondellen i Maglarp finns det planer på att ansöka om sänkt hastighet.

- Enligt planerna ska vi börja bygga rondellen i Maglarp i april, säger Per Pettersson. Under byggtiden blir ju hastigheten lägre, men Vägverket planerar även att ansöka om en permanent sänkning av hastigheten till 70 i anslutning till rondellen efter att bygget är klart, säger Per Pettersson.

När det gäller omkörningsförbud är Vägverket emot det, men kan tänka sig att ha spärrlinjer på längre sträckor än i dag.

Vägverket håller också på att ta fram förslag till en ny föreskrift för hela sträckan mellan Trelleborg och Vellinge.

Trelleborgs kommunledning har även nyligen haft ett möte med Vägverket där man diskuterat E 6.

- I samband med att Maglarpsrondellen byggs ut ska även mitträcke sättas upp från rondellen till Västra korset, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg.

Från rondellen till avfarten till väg 511 mot Höllviken blir det en fil i vardera riktningen. På Västra infarten blir det två filer ut från staden och en fil in mot Trelleborg.

- Med en fil i vardera riktningen blir det utrymme för utryckningsfordonen, säger Rutger Persson. Vägverket har också med en breddning av vägen i sina planer, men den avvaktar man med tills det fattats beslut om tillfarten till Trelleborg från E 6..

Rondellen vid Maglarp betalar kommunen själv, men mitträcket står Vägverket för.

- Det kostar två till tre miljoner kronor, säger Rutger Persson, men räcket kan plockas ner och återanvändas, förklarar han. Om allt går enligt planerna kan det vara klart under sommaren..

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.