Annons

E 6 het potatis på mötet i går

Det rådde delade meningar om hur planeringen av E6 borde gå till på kommunfullmäktiges möte i går.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2007

Kommunfullmäktiges möte på Parken i går väckte starka känslor. När Catherine Persson (s) ville få svar på sin interpellation till kommunalrådet Ulf Bingsgård (m), där hon ifrågasatte hans planering av E6, blev stämningen hätsk.

Den stora stötestenen under fullmäktigemötet var Catherine Perssons missnöje med hur Ulf Bingsgård planerat arbetet kring E6. De frågor hon ville få svar på var: när arbetet med E6 kommer återupptas, när ett färdigt beslut kring vägbygget kommer att fattas och vilken sträckning av vägen som anses bäst.

Annons

Ulf Bingsgård svarade på Catherine Perssons kritik genom att ge en redogörelse för planeringen av arbetet.

– Vägverket har för avsikt att i slutet av månaden presentera sin vägutredning där alternativen gällande sträckningen redogörs. Min ambition är att skyndsamt föra upp ärendet till kommunfullmäktige för beslut. Om inga käppar sätts i hjulen bör beslut tas senast den 18 juni på fullmäktigemötet.

Catherine Persson var inte ensam om att visa sitt missnöje genom sin interpellation till Ulf Bingsgård. Per Klarberg (sd) deklarerade i sin tur sitt missnöje genom en interpellation till skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson (m).

Sverigedemokraten ansåg att Bengt Gunnarsson borde svara på ett antal frågor som han till en början ställt till förvaltningschef Barbro Melander men inte fått svar på.

Per Klarbergs vände sig emot hur man valt att formulera sig om Sverigedemokraterna i en åtgärdsplan som skrivits för Trelleborgs grundskolor. Förutom de interpellationer som Catherine Persson och Per Klarberg ville få svar på under gårdagens möte var budgeten ett hett ämne.

Ulf Bingsgård lyfte fram vikten av att samtliga nämnder tar sitt ansvar för att få ned kommunens kostnader.

– Det handlar om att alla måste ta sitt ansvar. Vi måste ta hänsyn till den kostym vi har. Det finns i princip inga marginaler till utsvävningar över huvudtaget.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons