Annons

Dyrt valla in för kort tid

Företaget Nordic storage menar att det är för dyrt att valla in oljecisternerna i hamnen för en så kort tid som tio år. Kostnaden beräknas till 24 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2013
Foto: 

Det är de framtida planerna på att bygga bostäder i de västra delarna av Trelleborgs hamn när flytten österut av färjelägena är klar som är bakgrunden till bolagets begäran.

Eftersom det inte går att ha kvar oljedepån om det byggs bostäder, menar Trelleborgs kommun att tillståndet för verksamheten ska begränsas till tio år.

Annons

Nordic storage anser dock i sitt svar på kommunens begäran att det inte är rimligt att ställa krav på en invallning av cisternerna och samtidigt sätta en tidsgräns på tio år.

Att valla in cisternerna skulle enligt bolaget kosta 21 miljoner kronor. Utöver den kostnaden måste cisternerna även renoveras för en kostnad av tre miljoner kronor. Sammanlagt skulle alltså kostnaderna för bolaget hamna på 24 miljoner kronor.

Nordic storage skriver i sitt yttrande till länsstyrelsen att verksamheten redan idag har omfattande rutiner för säkerheten och påpekar att det inte förekommit några incidenter i samband med verksamheten i Trelleborg.

Bolaget menar att det enligt miljöbalken måste finnas ett rimligt samband mellan kostnaderna för en åtgärd och nyttan av de skyddsåtgärder och försiktighetsmått det handlar om. Det gör det inte i detta fall, enligt Nordic storage.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons