Annons

Dyrare avgifter väntar trelleborgarna

Trelleborg • Publicerad 17 februari 2011

Den första april i år höjs elnätsavgifterna i Trelleborgs kommun. Inflyttningsavgiften blir 300 kronor, en extra mätare ska kosta 900 kronor, liksom att dela en mätare. Att flytta en mätare, eller att göra en säkringsändring ska gå på 600 kronor. Tidigare har allt detta varit gratis.

– Vi har tittat på andra kommuner och där har det kostat pengar även tidigare. Vi gör ingen vinst utan det rör sig som självkostnadspris, säger tekniska förvaltningens chef Martin Nilsson.

Annons

Även avgifterna för kontrollmätning höjs. Från 300 kronor till 1 200 kronor. Att använda en tillfällig anläggning som är svagare än 63 ampere kommer att kosta 2 500 kronor, jämfört med dagens 1800. Är anläggningen starkare än 63 ampere blir kostnaden 3 600 mot dagens 3 000.

Beslutet om avgiftshöjningarna fattades av en enig teknisk nämnd.

Henrik Kilefors
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons