Dyrare att få soporna hämtade

Trelleborg • Publicerad 12 oktober 2006
Den blir dyrare att tömma. Arkivbild:Tomas Nyberg
Den blir dyrare att tömma. Arkivbild:Tomas NybergFoto: 

Till årsskiftet höjs taxorna på sophämtning och va-avgifter. Det beslöt tekniska nämnden på sitt senaste möte.

Sophämtningstaxan höjs med 25 procent. För en genomsnittslig villa med permanent hämtning varannan vecka med 190 liters kärl kommer kostnaden att öka med 30 kronor inklusive moms, enligt nämndens beräkningar.

– Den här ökningen handlar inte om våra egna utgifter utan baserar sig på att Sysav har fått ökade förbränningsskatter som beslutats av regeringen. Därför måste vi göra den här höjningen, förklarar tekniska förvaltningens chef Lennart Lindsjö.

För vatten och avlopp blir höjningen något mindre, 10 procent. För en genomsnittslig villa med 20 mm anslutning och 150 kubikmeters förbrukning om året innebär det en ökning med 40 kronor i månaden inklusive moms.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

Från den 1 januari höjs taxorna på sophämtning och vatten och avlopp. För en genomsnittslig villa handlar det om en höjning på 70 kronor i månaden.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.