Annons

Dyr dag för fartsyndare

E 6:an är en farlig väg. Trots detta kör folk för fort och det behövs insatser för att öka medvetenheten kring hastighetsbegränsningen. På tisdagen hade trafikpolisen kontroll vid Maglarp.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2002
Birgitta Green Jeppsson. BILD: TOMAS NYBERG
Birgitta Green Jeppsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Polisinspektör Birgitta Green Jeppsson. BILD: TOMAS NYBERG Mellan klockan sju på morgonen och fram till lunch, satte man dit 31 fartsyndare. Tre av dessa körde så pass fort att de blev av med körkortet. Det är 90 kilometer/timmen på den aktuella vägsträckan och gårdagens värste fartsyndare gjorde 138 kilometer/timmen. - Det är fruktansvärt mycket. I dag har vi ställt oss dolt för att ge ögontjänarna en chans att åka dit. Och det gör de så det stänker om det, säger polisinspektör Birgitta Green Jeppsson. Tillsammans med kollegan Lennart Nilsson står håller hon ett vakande öga över trafiken. I misstänkta fall slår hon på lasern. - Vi mäter på bägge hållen och rapporterar till två MC-poliser längre ner, förklarar Birgitta vidare. Polisen arbetar efter olika metoder. I vissa lägen vill man medvetet stå synligt för att få bilisterna till att dämpa farten. Men genom att med olika intervaller ha så kallade dolda kontroller, hoppas man kunna skapa en mer långsiktig medvetenhet kring att hålla hastigheten. Många bilister har förståelse för att de åker fast. Bland gårdagens skörd av fartsyndare var det bara två som förnekade brott. - Det är som man säger. Det här behövs på våra vägar, det ökar medvetenheten. På en del ställen har de skyltar som visar hastigheten och då blir man snabbt medveten. Detta är det dyra sättet, säger Hans Stuhr som i går åkte dit på tusen kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons