Annons

Duo dömdes för dubbla inbrott

Två gånger bröt de sig in hos samma kvinna i hennes bostad i Bara. Nu har gärningsmännen, en 19-årig trelleborgare och en 21-årig Svedalabo dömts för grov stöld. Samtidigt dömdes två bröder, bosatta i Trelleborg, för häleri.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2012

Den 21-årige Svedalabon var bekant med kvinnan i Bara. Han visste att hon inte var hemma och lockade med sig sin 19-årige kompis för att de båda skulle göra inbrott i hennes bostad. De tog sig ingenom att slå sönder en ruta i en ytterdörr. Väl inne i bostaden tog de bland annat en dator, en tv, en tv-spelskonsol och ett kassaskrin. Inbrottet ägde rum i slutet av februari i år. Båda har erkänt gärningen.

Efter inbrottet ska duon ha sökt upp ett brödrapar i Trelleborg för att sälja stöldgodset. De ska bland annat ha köpt datorn och tvn. Bröderna nekar till att det kände till att det som såldes var stulet men tingsrätten valde att döma de båda till villkorlig dom och 80 dagsböter för häleri.

Annons

Ett par veckor senare ska 21-åringen och 19-åringen återigen ha begett sig till kvinnans bostad i Bara för att göra ett nytt inbrott. Denna gång kom de över ett antal flaskor med alkoholhaltiga drycker och en telefon. Detta inbrott nekade 21-åringen till att ha deltagit i medan den 19-årige trelleborgaren erkänt även detta.

Den 21 mars greps och anhölls de båda männen. 19-åringen släpptes efter två dagar medan 21-åringen häktades.

19-åringen dömdes för grov stöld samt ett fall av olovlig körning till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst. 21-åringen ska enligt domen även vid ett annat tillfälle tagit ett bankomatkort från kvinnan i Bara då han besökte henne och från det plockat ut en större summa pengar. Han ska även ha hotat en man vars bil 21-åringen ska ha kört på. Han dömdes därför för olaga hot, grov stöld, egenmäktigt förfarande samt bedrägeri till tre månaders fängelse. Tingsrätten har även beslutat att han ska stanna i häktet tills domen blir verkställd.

Taner Caliskan
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons