Dubbla chanser för Trelleborg i Fröken Sverige

Trelleborg har dubbla chanser att ta hem den glittrande kronan i "Fröken Sverige". Inte nog med att Fröken Malmö, Maria Lindkvist, är trelleborgska. Fröken Värmland, Sophia Hedmark, är också född och uppvuxen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2002

- Jag bodde i Trelleborg tills jag var fem år, berättar Sophia. Men det var inte så att jag och Maria umgicks, eller gick på samma dagis eller så. Hon är ju 24 år, medan jag är 19. Numera bor Sophia i Karlstad, men eftersom föräldrarna fortfarande har vänner i söder brukar hon besöka Trelleborg. - Vi brukar vara där på somrarna, berättar hon. Jag gillar att gå i Stadsparken, där är väldigt fint. När jag var liten gick vi dit för att se på getterna, men de finns väl inte kvar längre? Den 19-åriga brunetten, som för närvarande pluggar engelska på högskolan och extraknäcker som värdinna på Färjestads hemmamatcher, var "jätteskånsk" när hon flyttade till Värmland. Men det gled av henne på ett par veckor när hon konfronterades med de nya lekkamraterna I kväll är det semifinal i tävlingen, och för de tio landskapstjejer som går vidare blir det final måndag 25 februari. Att vara med i tävlingen har varit lite av en dröm för Sophia, hon har följt den så länge hon kan minnas. Nu har de 28 tjejerna fått resa till Barbados och skämts bort av tv-teamet. - Det har varit jättekul, och jag har fått många kompisar som jag kommer att fortsätta hålla kontakten med. - Det är klart, det är en tävling och alla gick och sneglade lite på varandra. Det ska bli intressant att se våra reaktioner när tio av oss väljs ut. - Lite skitsnack var det på Barbados. En del tjejer fjäskade för reportrar och ville synas överallt. Någon frågade en annan tjej "vad gör du här? Du har väl inget speciellt". Det är ingen otrevlig stämning eller så, men vissa tar det på stort allvar. Själv ser jag det mest som en kul grej. Sophia funderar inte på att bli fotomodell. Hon vill helst bli veterinär, och har alltid gillat djur. Ja, det är klart att en Fröken Sverige-kandidat gillar djur - och människor, och barn, och fred på jorden... - Jag tror faktiskt att producenterna försöker få bort de där typiska frågorna! skrattar Sophia. Fred på jorden, det är ju så självklart. Att paradera omkring i bikini tyckte inte Sophia kändes underligt. Hon känner sig inte som en docka som bara ska vara vacker: - Visst är det en skönhetstävling, men det är ändå lite insidan som räknas. En kombination av inre och yttre skönhet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.