Annons

Drömmer om rullatorrace

I april blir det full aktivitet i Trelleborg då en folkhälsovecka kör igång. – Min dröm är att den ska innehålla ett rullatorrace, säger Ulf Bingsgård (M).
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2010
Foto: 
Foto: Anna Lindeberg
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Men programmet är långt ifrån spikat och arbetet med hälsoveckan befinner sig än så länge i startgroparna. Kommunens folkhälsosamordnare Susanne Larsson är däremot inte riktigt lika såld på idén om ett rullatorrace.

– Något rullatorrally är det inte frågan om. Det vi har talat om är någon form av promenad eller tipsrunda där rullatorer och rullstolar ska kunna användas. Men det handlar inte om något lopp. Målet är att alla ska öka sin fysiska aktivitet.

Annons

Folkhälsoveckan är en del i den nationella satsningen "Ett friskare Sverige". Under en vecka i april kommer flera hälsoveckor att hållas runt om i landet. Temat är goda matvanor och fysisk aktivitet.

– Tanken är nog att det ska bli en slags tradition. Men jag vet inte om man alltid kommer att ha samma tema, säger Susanne Larsson.

Projektet kommer inte bara att involvera kommunen utan även skolor, föreningsliv och lasarett. En arbetsgrupp är nu tillsatt och arbetar med veckans program.

– Det här handlar om att lyfta fram viktiga frågor. Vi vet att människor rör sig allt mindre. Det är lätt att det blir så att de redan aktiva rör sig ännu mer och de som inte rör sig hamnar helt utanför, säger Ulf Bingsgård.

Rullatorrace eller inte återstår att se. Folkhälsovecka blir det i alla fall.

Martin Strandberg
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons