Annons

Drogpåverkad krockade med polisbil

Den misstänkt drogpåverkade 27-åringen hade både kniv och tårgasspray i den stulna bilen när han upptäcktes vingla längs riksväg 9 strax efter midnatt natten mot fredagen. När polisen skulle stoppa honom valde han att köra rakt in i polisbilen.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2009

Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, misstänks efter natten bravader för en lång rad brott. Det rör sig om tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa narkotikabrott för eget bruk, drograttfylleri, brott mot knivlagen, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och brott mot vapenlagen. Vapnet i fråga rör sig i detta fall om en tårgasspray.- Det är tillräckligt för att fylla upp en hel dag i tingsrätten, säger Anders Ohlsson, inre befäl vid Ystadpolisen.Det var vittnen till 27-åringens framfart på vägarna som larmade polisen omkring midnatt natten mot fredagen. Då vinglade han omkring ordentligt med en stulen bil på riksväg 9.Strax öster om Trelleborg, i Simremarken, tog mannens resa slut. Polisen stoppade honom klockan 00.10. Men innan dess valde 27-åringen att köra in i polisbilen.Både polisbilen och den stulna bil som den misstänkte mannen färdades i fick plåtskador, men samtliga inblandade klarade sig utan fysiska skador.

Mannen greps av polisen och har under tidig fredagsmorgon suttit i förhör. Klockan 06.21 anhölls han.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons