Annons

Dragplåstret klarade olyckan

"Jag överlevde!" Den unga publiken jublar när Valens invigningsankare, Robinsonkändisen Emma Andersson, äntrar scenen.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2006
Emma Andersson var tillbaka på Valen under söndagen, oskadd efter trafikolyckan på E6 på lördagskvällen. "Jag är hel", hälsade hon till den jublande publiken. BILD: CLAES NYBERG
Emma Andersson var tillbaka på Valen under söndagen, oskadd efter trafikolyckan på E6 på lördagskvällen. "Jag är hel", hälsade hon till den jublande publiken. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Nästan ett dygn efter trafikolyckan på E6:an är hon glad och pigg. Av limousinolyckan på lördagskvällen syns inte ett spår.

– Många har läst tidningen och sett läskiga bilder från krocken. Men alla mår jättebra och ni behöver inte vara oroliga. Jag är hel som ni ser, säger Emma Andersson från scenen i köpcentret där hon under söndagen agerade konferencier för tredje dagen i följd och presenterade Anna Book och deltagarna i Lilla Melodifestivalen.

Annons

Trafikolyckan inträffade vid Vellinge södra infart strax efter klockan 17 på lördagen. Sammanlagt elva personer var inblandade i krocken.

Emma Andersson och bland andra fem personer från Tv 4-tävlingen Idol var på väg hem från Trelleborg där de hade deltagit i ett signeringsjippo i samband med köpcentret Valens återinvigning. Emma Andersson hade stylat Valenbesökare tidigare under dagen.

Limousinen färdades norrut på E 6 när den kolliderade med en bil som körde ut på vägen från Vellingehållet.

Av de elva inblandade skickades sex i ambulans till universitetssjukhuset i Malmö och två till universitetssjukhuset i Lund. Samtliga med lindriga skador. De lämnade sjukhuset efter undersökning.

– De som skickades hit var inne för observation och det är absolut ingen fara med dem. De hade inga smärtor eller blessyrer när de lämnade sjukhuset, säger Per Svensson, ledningssjuksköterska på akutmottagningen på Umas.

Även från universitetssjukhuset i Lund rapporterades på söndagen att de två patienterna blivit utskrivna.

En stor räddningsstyrka med, enligt uppskattning från räddningsledaren på plats, tio ambulanser, fyra polisbilar och tre brandbilar ryckte ut till olycksplatsen. Trafiken stoppades i båda körriktningarna men släpptes fri vid 18-tiden igen. I limousinen färdades nio personer, men enligt tidningen Expressen är bilen bara godkänd för fem passagerare.

Detta var dock inget polisen ville bekräfta under helgen.

– Om det stämmer och det visar sig att fler har åkt så är det bötesstraff på det. Patrullen har skrivit en rapport som de skickar till polisen i Svedala där en förundersökningsledare tar tag i det under måndagen, säger inre befäl vid Ystadspolisen, Hasse Persson.

Polisen blev under helgen nerringd av journalister som ville ha uppgifter om olyckan. Händelsen rönte stort intresse i medie-sverige.

Annons

– Jag har förstått på mina kollegor som jobbat tidigare under helgen att det varit ett evigt tjat från medias sida, suckar Hasse Persson när YA pratar med honom på söndagseftermiddagen.

Andreas Mårtensson

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons