Annons

Dopparedag på lasarettet

Trelleborg • Publicerad 9 december 2004
Före detta sjukhusdirektören Olof Andersson inviger den nya behandlingsbassängen på lasarettet, nedsänkt i det våta av Mona Hakmark och Britt-Marie Ström. Bild: Claes Nyberg
Före detta sjukhusdirektören Olof Andersson inviger den nya behandlingsbassängen på lasarettet, nedsänkt i det våta av Mona Hakmark och Britt-Marie Ström. Bild: Claes NybergFoto: 

I går var det tidig dopparedag på Trelleborgs lasarett när Olof Andersson (kd) invigde behandlingsbassängen som han kämpat så hårt för.

– Det har varit många förhoppningar och besvikelser under 30 år, sedan de första ritningarna till en behandlingsbassäng på Trelleborgs lasarett ritades 1974, sade Olof Andersson i sitt invigningstal.

Annons

Under många år stod en behandlingsbassäng på lasarettet på önskelistan i Trelleborg, utan att det blev verklighet. Även när beslutet om det nya lasarettet fattats så var det in i det sista osäkert om det skulle bli en bassäng eller ej. Till slut blev det dock ett positivt besked.

– Det känns fantastiskt, sade Olof Andersson, innan han sänktes ner i det 32-gradiga vattnet för att pröva den nya behandlingsbassängen.

Mona Hakmark är chefssjukgymnast på Trelleborgs lasarett och berättar att en rad patientgrupper kan ha nytta av rehabilitering och behandling i den nya bassängen. Även patienter som inte vistas på lasarettet kan komma dit och få behandling i bassängen.

– Bassängen är ett mycket bra instrument att arbeta med, säger hon. Det handlar bland annat om ortopediopererade, reumatiker, patienter med hjärtbesvär och andningssvårigheter.

Den nyinvigda bassängen är 6,5 gånger elva meter och djupet är från 1,2 till 1,8 meter.

– Temperaturen i bassängen ligger på mellan 31 och 34 grader, berättar Mona Hakmark.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons