Annons

Domstols misstag förhindrade överklagan

Mark- och miljööverdomstolen i Växjö missade att skicka en dom till de klagande i ett mål gällande tillsyn av en vindkraftsanläggning. De elva privatpersonerna fick därför inte någon chans att överklaga domen.
Trelleborg • Publicerad 6 juli 2013
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Domen meddelades den 14 december 2012 och sista dagen att överklaga var den 14 januari i år. Först den 31 januari fick de klagandes ombud ta del av domen. Domen gällde tillsyn av en vindkraftsanläggning i Näsbyholm där ena parten, elva privatpersoner, menar att verken drivits på för hög effekt vilket medfört ett högt ljud.

De fyra verken ligger 300 meter in i Trelleborgs kommun och de klagande bor i Skurups kommun. Nu har mark- och miljööverdomstolen beslutat att förlänga tiden så att de klagande, elva privatpersoner, får en chans att överklaga. Motparter i målet är Näsby vind AB, P.Olofssons energi AB, Universal power AB samt samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborgs kommun.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons