Annons

Domstol stoppar upphandling

Länsrätten har stoppat upphandlingen av ombyggnaden av Söderslättsgymnasiet. Detta efter misstankar om att upphandlingen inte har gått rätt till.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2009

TRELLEBORG. – Det har kommit fram uppgifter som gör att man inte kan utesluta att fel har begåtts, säger Peder Liljeqvist, rådman vid länsrätten i Skåne län.

Fastighetsnämnden har gett företaget Nimab uppdraget att bygga om gymnasiet. Beslutet har överklagats av Arlövsföretaget Byggmästarn i Skåne.

Annons

– Vi har vid två tillfällen skriftligen ställt vissa frågor om projektet, men inte fått några svar. Det gör att vi inte har haft ett korrekt underlag, vilket har påverkat vårt anbud, säger Thomas Sandberg, avdelningschef på Byggmästarn i Skåne.

De uppgifter som Byggmästarn i Skåne säger sig inte ha fått handlar om värderingsgrunder vid prövning av anbud och hur redovisning av kostnader för eventuell pcb-sanering ska redovisas i anbudet.

Länsrätten anser att påpekandena från företaget inte verkar grundlösa, och har därför beslutat att stoppa anbudsprocessen. Länsrätten har begärt in ett yttrande från fastighetsförvaltningen, och ska därefter besluta ifall en överprövning ska ske. Enligt Peder Liljeqvist brukar handläggningen av liknande ärenden gå ganska snabbt och ett avgörande kan väntas redan i januari.

Liljeqvist förtydligar att beslutet att stoppa upphandlingen inte betyder att ett fel verkligen har begåtts.

– Vi får se vad kommunen säger, kanske räcker yttrandet för att vi ska konstatera att kommunen inte gjort något fel, säger han.

Kommunens fastighetschef Krister Clerselius vidgår att fastighetsförvaltningen inte svarat på breven från Byggmästarn i Skåne.

– Vi har missat det och det är bara att beklaga. Sen får länsrätten bedöma ifall det har påverkat utgången, säger han.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons